Az Ön böngészője nem támogatja a FLASH mozik lejátszását, az oldal megtekintéséhez erre szükség van!
A kiegészítőalkalmazás innen letölhetõ.

Kántor János festő-és grafikusművész írása Sulyok Terézről

Sulyok Teréz tanítói, tanári továbbképzések után szabadiskolában fejlesztette tovább tudását, s így alakult sajátságos stílusa. Munkáit finom pasztellek készítésével kezdte, majd akvarellek selymek kerültek ki a kezéből.
Sulyok Teréz nem tagadhatja, hogy Tata a vizek városának lakója.
A víz a párafátyol képei jellemzői .Mintha tünékeny fényfátyol lebbenne fel a megidézett látványról, hogy aztán ismét beburkolja, titokzatossá varázsolja tájat és az embert Megmagyarázhatatlan melegség árad ezekből a képekből. A kéklő zöldes színvilág másnál a mértéktartás, a távolodás eszköze, itt egy boldogabb világ kiegyensúlyozott kékes sugárzásába burkolja be a nézőt. . Puha kezek finom simogatása: sugárzó , őszinte tekintet: az ecsettel megidézett szeretet.
A tünékeny szépségek megörökítő technikája az akvarell, amely talán a legnehezebben elsajátítható technika. Külön említést érdemelnek gyermekportréi, amelynek sajátsága, hogy nem az édes szépséget akarja megragadni, hanem ritka bravúrjai a karakter megörökítésének, Meseszerű álomportrék a tisztaság színeiben. Olykor szétfolyó álmodozás, szelíd mélabú. A szelíd romantika is megjelenik képein, ahogy a Duna–öböl is tengerré tágul a fényzuhatagban.